Belysning

Vi gör Er belysning mer energieffektiv och mer miljövänlig samt lättare att underhålla. Innan ni gör investeringen, provmonterar vi ofta en del av den föreslagna åtgärden så att ni kan få en uppfattning om att ni gjort ett klokt val, och samtidigt se att belysningen motsvarar det utlovade. Vid behov ordnar vi även installationen. Vi har samarbete med lokala elinstallatörer på orter runt om i landet.

 

Vi erbjuder Er är bästa möjliga ljus, till en rimlig kostnad med bra avkastning, samt minsta möjliga miljöpåverkan.

Dagens moderna belysning spar energi, ger bättre ljus och är lättare att underhålla.

Beroende på Ert behov tar vi fram rätt lösning för just Er, det kan vara gatubelysning, parkbelysning, trapphusbelysning, gårdsbelysning.

 

Allt för att skapa en ökad trygghet i ert bostadsområde, parkeringsplatsen, lekparken eller på offentliga platser.

Detta sker vanligen genom byten till nya energisnålare ljuskällor eller byte av armaturer samt installation av smart närvarostyrning.

Rapporter från flera håll visar på samma sak. Det mänskliga ögat uppfattar rörelser, detaljer och föremål betydligt tidigare och bättre i vitt ljus, än i exempelvis högtrycksnatrium. Anledningen är färgtemperaturen(K=Kelvin) och färgåtergivningen(Ra-index) från det vita ljuset som ligger runt 4000K och ca Ra80, motsvarande för högtrycksnatrium är ca 2300K och ca Ra40.

Vi jobbar med kända tillverkare och svenska leverantörer. Att komponenter tillverkas utanför rikets gränser är väl knappast främmande för någon idag,

LED, LVD (induktion) lågenergi eller lysrör? Inga problem, ingen teknik är främmande för oss, och olika tekniker passar bättre än andra i vissa situationer. Styrning av belysning är något som allt fler blir medvetna om – och tittar på, vi har allt från enkla närvarogivare till mer komplexa givare med dagsljuskompensering och akustiska givare samt kombinationer av dessa.