LED-Belysning

Vi arbetar med LED armaturer när vi sätter upp energieffektiva anläggningar inomhus. Vi använder även LED utomhus både till områdesbelysning som väg och parkbelysning. Det är alltid Ni som kund som bestämmer vilken typ av belysningsåtgärd vi hjälper Er med, även om vi initialt förslår vissa lösningar.


Vi arbetar bara med ledande leverantör på våra LED ljuskällor.

Kvalitet är ett av ledorden i våra belysningsåtgärder, och då är dessa leverantörer det enda valet. Dessutom har de en väl utarbetad miljöpolicy som motsvarar de krav vi ställer på en leverantör till Energypartner.

LED ljuskällor finns med effekter från någon enstaka watt upp till vägbelysningsarmaturer på 400W watt eller mera. LED lampor finns för de vanliga socklarna E27, E14, GU10, GU5,3 etc.

LED finns även i moduler anpassade för olika typer av armaturer och för inbyggnad i möbler.

Användningsområdena är många, från utbytesljuskällor i spotlights till rena designarmaturer och ljussättning av lokaler och offentliga platser. Livslängden varierar på LED ljuskällor, från ca 15,000 timmar till 100,000 timmar vilket ger ca. 3-18 år vid en brinntid om 12 timmar per dygn.


Funktion eller Dekoration?

LED armatur för trapphus mm

LED finns idag både som dekorationsbelysning och som rena ljuskällor. Led ljuskällor har idag fått kraftigt sänkta priser trots att endast en liten del av den tillverkade mängden dioder kan användas som högkvalitativa dioder. 

LED diod på kretskort

Resterande dioder används till kontrollampor, ficklampor och dekorationer. Priset har gått ner både på ljuskällor och på armaturer.
Nu är det riktigt intressant att använda dessa som en lösning för en rejäl energibesparing, bra ljus med mindre energiförbrukning gör LED till ett attraktivt alternativ till Halogen och högtrycksnatrium.


Vi lämnar 2 – 5 års garanti på våra LED lampor och armaturer.