AIRCASE

Kompakta och mobila lösningar för svets- och laserångsutsug.

AIRCASE-serien beskriver kompakta och mobila lösningar för svets- och laserångutsug. På grund av dess enkla hantering kan det robusta utsugssystemet enkelt flyttas till den aktuella arbetsplatsen. Den medföljande utsugsarmen säkerställer exakt insamling av ångor med en 360° arbetsradie.

NOVUS Aircase SF, den mindre modellen är utrustad med ett lagringsfilter. Denna version är lämplig för låg rökkoncentration och sporadisk användning. Investeringarna är låga samtidigt som flexibiliteten bibehålls på en hög nivå.

AIRCASE PF och SF – den mobila lösningen med utsugsarm

Beskrivning

 

Med den nyskapande punktsugsserien AIRCASE från Novus Air GmbH, komplett med utsugs- och filtersystem, introducerar vi en mobil och platsbesparande lösning för ökad arbetssäkerhet under svets- och laserprocesser. Det innovativa systemet är speciellt designat för att kontrollera luftföroreningar vid manuell lasersvetsning och liknande processer.

Utrustade med ett patronfiltersystem och ett imponerande volymflöde på 1 200 m3/h kan de hantera luftföroreningar oavsett typ och mängd som genereras.

Patronfiltersystemet, komplett med gnistfångare, förfilter och partikelfilter, är idealiskt för kontinuerlig användning under höga föroreningsbelastningar, där det effektivt separerar stora mängder torrt damm. Den helautomatiska filterrengöringen säkerställer en lång livslängd för filtret.

Integrerad konstant volymflödesreglering garanterar kostnads- besparingar. Aircase-modellen anpassar automatiskt volymflödet, vilket är något konventionella utsugssystem saknar. Den levererar exakt den effekt som krävs för det önskade volymflödet.

Ytterligare användarfördelar inkluderar användningen av EC- fläktar med lägre vikt, steglös variabilitet, låg ljudnivå, snabb respons och energieffektivitet.

AIRCASE PF är utrustad med en 360° roterbar utsugsarm för pålitlig punktutsugning, vilket gör svetspunktsugningen ännu enklare. Som ett tillval finns även ett aktivt kolfilter på 16 kg för att ytterligare förbättra luftkvaliteten.

Standard lösningar

 

► EC fan
► 1,200 m3/h nominal volume flow
► Constant airflow control
► Spark protection filter, pre-filter, particle filter (F9)
► Separation efficiency < 95%
► Cleanable filter cartridge (using compressed air)
► Active carbon

Tillval

► Automatic start-stop

AIRCASE PF

Teknisk data AIRCASE PF

Filterrengöring Jet Pulse
Luftflöde max  1 660 m³/h
Luftflöde 1 200 m³/h
Maximalt lågt tryck 2 400 Pa
Motor 2,2 kW EC
Filterklass M
Filteryta 9 m²
Ljudnivå  72 dB (A)
CEE-kontakt 16 A
Vikt ungefär  ca. 200 kg

SAMARBETSPARTNER

Fullserviceleverantör för teknik för att ta bort oren luft och damm är kärnan i det vi handlar om. Det är därför vi med våra lösningar litar på en balans mellan innovation och hållbarhet.

SAMARBETSPARTNER

Fullserviceleverantör av Novus teknik för att minimera
oren luft i balans med innovation och hållbarhet.